σκέψεις σε παρένθεση, Ελίζα Σουφλή ~ 2022

Η συλλογή πεζών σκέψεις σε παρένθεση είναι επίσης διαθέσιμη σε e-book.
σκέψεις σε παρένθεση Ελίζα Σουφλή

σκέψεις σε παρένθεση, Ελίζα Σουφλή ~ 2022

Είπα στον εαυτό μου: «Τώρα, κι εσύ, πρέπει να μάθεις να φεύγεις». Κι έτσι, σιγά-σιγά, άρχισα να τηρώ την υπόσχεσή μου. Άρχισα να φεύγω… Από τη μια κακοποιητική σχέση και απ’ την άλλη, από ανθρώπους τοξικούς, από συμβάσεις ασύμβατες με το εγώ μου, από ταμπέλες που έδειχναν προς το μέρος μου αλλά εμένα η κατεύθυνσή μου ήταν άλλη, από ελπίδες που οδηγούσαν σε απέλπιδες προσπάθειες, από όλα εκείνα που με φυλακίζουν.

Άρχισα να φεύγω και άρχισα να ζω. Και όλα αυτά, απ’ όταν έφυγες εσύ.

Λοιπόν, Ευχαριστώ.

 

Η συλλογή πεζών σκέψεις σε παρένθεση ακολουθεί την πορεία της ηρωίδας στην πρώτη δεκαετία της ζωής της μετά την ενηλικίωση. Ένας συνεχής αγώνας επιβίωσης μέσα από σχέσεις, συναισθήματα και αισθήσεις. Μέσα από κάθε κεφάλαιο αποκαλύπτεται -με ξεχωριστό τρόπο- ο πιο βαθύς της πόθος: να συνδεθεί· με τους άλλους, με τον κόσμο που την περιβάλλει και, τελικά, με τον ίδιο της τον εαυτό.

Βουτά στον έρωτα, διχάζεται, έρχεται αντιμέτωπη με την απώλεια, τον πόνο, τη θλίψη και την ενοχή, την ανασφάλεια και την αμφιβολία που κατακλύζει ολόκληρη τη γενιά της. Παλεύει με τον χρόνο και διεκδικεί κάθε παραπάνω δευτερόλεπτο που της ανήκει, ενώ πασχίζει να διαμορφώσει το είδωλό της στον καθρέφτη (έναν καθρέφτη που πολλές φορές ψεύδεται).

Αυτή η κομβική δεκαετία της ζωής της παίρνει χρώμα και άρωμα από το Εσύ. Ένα Εσύ που αλλάζει όψη και ιδιότητες. Κι έτσι, ξεκινά να ανακαλύπτει το Εγώ, ενώ οι σκέψεις της αρχίζουν να δραπετεύουν σιγά-σιγά από τις παρενθέσεις.

Σχετικά με τη συγγραφέα

Η Ελίζα Σουφλή γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει επίσης σπουδές στη μουσική, την ιστορία της τέχνης και τη φιλολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2008 ασχολείται με την πολιτιστική δημοσιογραφία και διατηρεί τον πολιτιστικό ιστότοπο ART.harbour. Έζησε και εργάστηκε στην Πράγα στον μουσειακό κλάδο, ενώ πλέον βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων και της υπολογιστικής γλωσσολογίας. Η σκυλίτσα της η Σάββυ είναι η πιο πιστή της σύντροφος σε κάθε ταξίδι.

Οι σκέψεις σε παρένθεση (2022) είναι η πρώτη της συλλογή πεζών. Από τις εκδόσεις ΛΙΜΑΝΙ κυκλοφορεί επίσης η ποιητική της συλλογή στιγμές (2021).

Τα βιβλία στιγμές και σκέψεις σε παρένθεση είναι διαθέσιμα σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή στο site: books.artharbour.gr και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία εντός Αττικής. Η ποιητική συλλογή στιγμές διατίθεται επίσης σε κώδικα Braille.

__

σκέψεις σε παρένθεση

Ελίζα Σουφλή

Α’ Έκδοση: Ιούλιος 2022
Έκδοση e-book: Μάιος 2023

Σελίδες: 232

ISBN: 978-618-00-3994-8

Τιμή έντυπης έκδοσης: 15,90€

Τιμή e-book: 9,90€

 

Κατεβάστε το Δελτίο Τύπου με φωτογραφίες