Σχετικά

Κάθε βιβλίο, ένα ταξίδι. Κάθε αναγνώστης, ένας ταξιδιώτης. Κάθε ιστορία, ένα απάνεμο λιμάνι.

Καλώς ήρθατε στο λογοτεχνικό μας Λιμάνι!

 

Οι Εκδόσεις Λιμάνι (Harbour Books) γεννήθηκαν, όπως ίσως έχετε καταλάβει, σ’ ένα λιμάνι, το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά. Ακολουθώντας το Λιμάνι των Τεχνών (ART.harbour), οι Εκδόσεις Λιμάνι έχουν σκοπό να αποτελέσουν ένα απάγκιο για όσους/ες/α αναζητούν καταφύγιο σε ένα βιβλίο, αλλά και σε εκείνους/ες/α που επιθυμούν να σηκώσουν άγκυρα και να ταξιδέψουν πέρα από τα ήρεμα νερά.

 

Το Λιμάνι του Πειραιά ήταν πάντα ένα μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμών, κουλτούρας και διαφορετικότητας. Όπως οι ανήσυχες ψυχές έβρισκαν καταφύγιο στα στενοσόκακα γύρω απ’ το λιμάνι, έτσι κι εμείς, στο δικό μας Λιμάνι, είμαστε ένας κόλπος αποδοχής, συμπερίληψης, διαφορετικότητας και μοναδικότητας. Το δικό μας Λιμάνι είναι εκεί όπου ακούγονται όλες οι φωνές με αρχή τον σεβασμό, τη συμπόνοια και την ενσυναίσθηση. 

 

Στo πλαίσιo της συμπεριληπτικής ανάγνωσης, η ποιητική συλλογή της Ελίζας Σουφλή με τίτλο «στιγμές», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Λιμάνι, έχει μεταγραφεί σε κώδικα Braille, ενώ κάνουμε προσπάθειες να προχωρήσουμε σε μεταγραφή και των υπόλοιπων τίτλων μας, καθώς επίσης και σε έκδοση όλων των βιβλίων μας σε audiobooks σε ηχογραφήσεις των ίδιων των συγγραφέων. 

 

Υποδεχόμαστε ιστορίες που ξεπερνούν τα σύνορα, καταργούμε τα στερεότυπα και δίνουμε βήμα σε πλάσματα που μιλούν (ή γαβγίζουν ή νιαουρίζουν!) για όσα όμορφα κι εμείς πρεσβεύουμε. Γιορτάζουμε τη δύναμη της μνήμης και της αφήγησης, στηρίζουμε την προφορική παράδοση και τις ρίζες, βλέποντας πέρα από τις σελίδες του έντυπου λόγου.

 

Κάθε βιβλίο, ένα ταξίδι.

 

Κάθε αναγνώστης, ένας ταξιδιώτης.

 

Κάθε ιστορία, ένα απάνεμο λιμάνι.

HB kids

Παιδικά Βιβλία

Ιστορίες για μικρούς (και μεγάλους!)

Εικονογραφημένα παραμύθια

Παιδική Ποίηση

Το Λιμάνι μας σύντομα θα γεμίσει λέξεις που απευθύνονται αποκλειστικά (ή και όχι!) στα μικρά μας φιλαράκια! Το ταξίδι της Παιδικής Λογοτεχνίας θα ξεκινήσει στο Λιμάνι μας με την πρώτη περιπέτεια του Μάστερ Σκύλου: «Το Μυστήριο του Χαμένου Κέικ».

E-books

Όλοι οι τίτλοι των Εκδόσεων Λιμάνι είναι διαθέσιμοι και σε e-books. Αναζητήστε τους τώρα με έκπτωση 10% και γεμίστε το e-reader σας λέξεις που ανυπομονούν να διαβαστούν!

σκέψεις σε παρένθεση Ελίζα Σουφλή

Audiobooks

Σύντομα θα έχουμε το πρώτο μας audiobook! Η ποιητική συλλογή «στιγμές» της Ελίζας Σουφλή, θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε ηχογραφημένη ανάγνωση της ίδιας της ποιήτριας! Η συλλογή «στιγμές» διατίθεται επίσης σε κώδικα Braille.

HB audiobooks

Συγγραφείς

Μάθετε περισσότερα για 
τους/τις Συγγραφείς των Εκδόσεων Λιμάνι
Ελίζα Σουφλή
Ελίζα Σουφλή
Συγγραφέας | Ποιήτρια
Σύντομο Βιογραφικό

 

Η Ελίζα Σουφλή γεννήθηκε το 1989 στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει κάνει επίσης σπουδές στη μουσική, την ιστορία της τέχνης και τη φιλολογία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από το 2008 ασχολείται με την πολιτιστική δημοσιογραφία και διατηρεί τον πολιτιστικό ιστότοπο ART.harbour.
 
Έζησε και εργάστηκε στην Πράγα στον μουσειακό κλάδο, ενώ πλέον βρίσκεται στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων και της υπολογιστικής γλωσσολογίας.
 
Η σκυλίτσα της η Σάββυ είναι η πιο πιστή της σύντροφος σε κάθε ταξίδι.
 
Από τις Εκδόσεις Λιμάνι κυκλοφορούν: η συλλογή πεζών σκέψεις σε παρένθεση (2022) και η ποιητική συλλογή στιγμές (2021), η οποία έχει μεταγραφεί και σε κώδικα Braille. Το τρίτο της βιβλίο με τίτλο Συναντήσεις (2024) βρίσκεται υπό έκδοση και αποτελεί μία συλλογή διηγημάτων που συνοδεύονται και από μερικά δικά της σκίτσα.